Vanaf 1 september 2021 ontvangen wij u opnieuw in al onze kantoren, maar enkel op afspraak. 

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 42 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 42 resultaten

Smishing: opgelet voor valse sms’en van de FOD Financiën

Momenteel circuleren sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u meedeelt dat u recht heeft op een terugbetaling of een premie.

Phishing: valse e-mails en sms’en van de FOD Financiën in omloop

Opnieuw circuleren e-mails en sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u telkens vraagt om op een link te klikken.

Opgelet voor e-mails die u doorverwijzen naar uw eBox

Recent circuleren e-mails waarin u verneemt dat u een ongelezen bericht heeft in uw eBox. In die e-mail vertelt men dat u recht heeft op een terugbetaling van de FOD Financiën.

Let op voor valse e-mails in naam van de FOD Financiën met een QR-code

Oplichters blijven inventief. Recent doken opnieuw phishing-mails op waarbij men laat weten dat u nog geld tegoed heeft van de FOD Financiën. En die som recupereren kan onder meer door het scannen van een QR-code.

Let op voor valse e-mails die u een terugbetaling beloven

Nog steeds sturen oplichters e-mails rond waarbij men u meldt dat u nog geld tegoed heeft van de FOD Financiën. U moet gewoon op een knop klikken om uw teveel betaalde belasting terug te krijgen. 

Phishing: FOD Financiën stuurt uw belastingrekening nooit per e-mail

Oplichters versturen momenteel e-mails in naam van de FOD Financiën waarbij zij u zogezegd uw aanslagbiljet (belastingberekening) bezorgen.

Phishing: valse e-mails met betalingsaanmaning FOD Financiën in omloop

Opnieuw circuleren e-mails, zogezegd van de FOD Financiën, waarin men laat weten dat u nog een openstaande schuld heeft.  

Phishing: valse e-mails met afzenderadres ‘incasso@fed.be’ in omloop

Op dit moment circuleren e-mails, zogezegd van de FOD Financiën, waarin men laat weten dat u nog een openstaande schuld heeft. Ze hebben als afzenderadres ‘incasso@fed.be’.   

Valse e-mails PayPal in naam van de FOD Financiën in omloop

Cybercriminelen blijven innoveren. In een nieuwe e-mail, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, laten ze u weten dat u zal moeten betalen voor een verdachte transactie. Tenzij u protest aantekent door op een knop te klikken. 

Pagina's