Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren

Actueel

rss Abonneren op Actueel

Er zijn 46 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 46 resultaten

Opgelet voor valse sms’en in naam van de FOD Financiën

Momenteel circuleren sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u meedeelt dat u nog altijd een openstaande schuld heeft.

Aantal phishing-pogingen blijft toenemen: blijf uiterst waakzaam!

Of het nu gaat om een milieubelasting die u nog moet betalen, een ‘tegemoetkoming’ waarop u nog recht hebt of het bericht dat uw aanslagbiljet beschikbaar is … Oplichters blijven inventief en halen alles uit de kast om u toch maar op de bijgevoegde link te doen klikken.

Pas op voor phishingpogingen met de naam itsme

Regelmatig wordt de naam itsme® gebruikt voor phishing-pogingen per e-mail of sms. Zo duikt het bericht ‘Uw Itsme-account wordt stopgezet vanwege ongeldig verkeer (sic)’ veel op.

Smishing: opgelet voor valse sms’en van de FOD Financiën

Momenteel circuleren sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u meedeelt dat u recht heeft op een terugbetaling of een premie.

Phishing: valse e-mails en sms’en van de FOD Financiën in omloop

Opnieuw circuleren e-mails en sms’en, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, waarbij men u telkens vraagt om op een link te klikken.

Opgelet voor e-mails die u doorverwijzen naar uw eBox

Recent circuleren e-mails waarin u verneemt dat u een ongelezen bericht heeft in uw eBox. In die e-mail vertelt men dat u recht heeft op een terugbetaling van de FOD Financiën.

Let op voor valse e-mails in naam van de FOD Financiën met een QR-code

Oplichters blijven inventief. Recent doken opnieuw phishing-mails op waarbij men laat weten dat u nog geld tegoed heeft van de FOD Financiën. En die som recupereren kan onder meer door het scannen van een QR-code.

Let op voor valse e-mails die u een terugbetaling beloven

Nog steeds sturen oplichters e-mails rond waarbij men u meldt dat u nog geld tegoed heeft van de FOD Financiën. U moet gewoon op een knop klikken om uw teveel betaalde belasting terug te krijgen. 

Phishing: FOD Financiën stuurt uw belastingrekening nooit per e-mail

Oplichters versturen momenteel e-mails in naam van de FOD Financiën waarbij zij u zogezegd uw aanslagbiljet (belastingberekening) bezorgen.

Pagina's